Τα μέτρα covid από τη σκοπιά της οικονομικής ανάλυσης του δικαίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Τα μέτρα covid από τη σκοπιά της οικονομικής ανάλυσης του δικαίου

Κωνσταντινίδης Χριστόδουλος (EL)
Konstantinidis Christodoulos (EN)

Στην παρούσα μελέτη, η οποία εκπονήθηκε ως διπλωματική εργασία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δίκαιο Κοινωνικής Προστασίας τής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιχειρείται η ανάλυση της πανδημίας του Covid 19 και των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της στην Ελλάδα, με την μεθοδολογία και τα εργαλεία της Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου. Εξετάζεται στο κατά πόσον τα μέτρα αυτά ανταποκρίνονται όχι μόνον στο αίτημα της νομιμότητας, της συμμόρφωσης τους με την έννομη τάξη, αλλά και στο αίτημα της σκοπιμότητας και εντέλει της αποτελεσματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό περιγράφονται και αναλύονται τόσο οι ατομικές συμπεριφορές όσο και οι συλλογικές δράσεις που εμφανίστηκαν στην πανδημία και αποτιμώνται οι δημόσιες αποφάσεις με γνώμονα το γενικό συμφέρον, ή, με οικονομικούς όρους, την κοινωνική ευημερία. (EL)
This paper, prepared as a thesis in the Postgraduate Program Social Protection Law of the Law School of the University of Athens, deals with the analysis of the Covid 19 pandemic and the measures taken in Greece, with the methodology and tools of Economic Analysis of Law. It examines whether these measures meet not only the demand for legality, their compliance with the rule of law, but also the demand for feasibility and effectiveness. In this context, both individual behaviors and collective actions that occurred in the pandemic are described and analyzed, and public decisions are evaluated in terms of public interest or, in economic terms, social well-being. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Δίκαιο – Νομοθεσία (EL)
Law and Legislation (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.