Η εγκύκλιος επιστολή του πάπα Πίου Θ΄ προς την Ανατολή και η συνοδική απαντητική εγκύκλιος επιστολή των Πατριαρχών της Ανατολής (1848)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Η εγκύκλιος επιστολή του πάπα Πίου Θ΄ προς την Ανατολή και η συνοδική απαντητική εγκύκλιος επιστολή των Πατριαρχών της Ανατολής (1848)

ΓΚΟΝΓΚΑΝΤΖΕ ΝΙΚΟΛΟΖ (EL)
Gongadze Nikoloz (EN)

Η Εγκύκλιος Επιστολή των Ανατολικών Πατριαρχών είναι μια εγκύκλιος με την οποία οι Ανατολικοί Πατριάρχες απαντούν σε προγενέστερη Επιστολή του πάπα Πίου Θ΄ προς αυτούς (Litterae ad Orientale. In Suprema Petri Apostoli Sede). O πάπας Πίος ενθαρρυμένος από τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική του Βατικανού τον Ιανουάριο του 1848 αποφάσισε να απευθυνθεί στους Ανατολικούς Ορθοδόξους Χριστιανούς και να ζητήσει να οδηγηθούν στην ένωση με την Εκκλησία της Ρώμης, προβάλλοντας το παπικό πρωτείο, το οποίο προβάλλεται με το επιχείρημα, ότι η Ανατολή αναγνώριζε πάντα πριν το Μεγάλο Σχίσμα την υπεροχή του επισκόπου Ρώμης. Ο πάπας Πίος Θ΄ αναφέρεται σε διάφορα παραδείγματα από την Εκκλησιαστική Ιστορία για να τεκμηριώσει την άποψή του. (EL)
The Encyclical Letter of the Eastern Patriarchs is an Encyclical in which the Eastern Patriarchs respond to an earlier letter of Pope Pius IX to them (Litterae ad Orientale. In Suprema Petri Apostoli Sede). Encouraged by the successes of the Vatican in foreign policy in January 1848, Pope Pius decided to turn to the Eastern Orthodox Christians and ask them to return in communion with the Church of Rome, promoting the papal primacy, which is argued that the East always recognized the supremacy of the bishop of Rome before the Great Schism. Pope Pius IX refers to various examples from Ecclesiastical History to substantiate his view. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Θρησκεία (EL)
Religion (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.