Διατροφικές Συνήθειες Αθλητών Χειροσφαίρισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Διατροφικές Συνήθειες Αθλητών Χειροσφαίρισης

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (EL)
MORAITIS MARIOS-ALEXANDROS (EN)

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνήσει την συμπεριφορά κατανάλωσης συμπληρωμάτων διατροφής σε χειροσφαιριστές υψηλής απόδοσης. Το δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 80 χειροσφαιριστές, ηλικίας 18 έως 30.1 έτη, που αγωνίζονταν στην Α1 εθνική κατηγορία. Όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο. Οι απαντήσεις έδειξαν πως συνολικά το 58,8% (n = 47) χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής. Το πιο διαδεδομένο συμπλήρωμα διατροφής που καταναλώθηκε ήταν οι πρωτεΐνες (85.1% n = 40), με σκοπό πρωτίστως την αύξηση της μυϊκής μάζας και δύναμης (40.4% n = 19). Για την πλειοψηφία των χειροσφαιριστών ο προπονητής (29.9% n = 14) ήταν ο βασικός σύμβουλος διατροφής ενώ το διαδίκτυο (40.4% n=19) αποτελούσε τον κύριο χώρο προμήθειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι (17.0% n = 8) των παικτών δεν ήξεραν το όνομα του χρησιμοποιούμενου προϊόντος. Συμπερασματικά, η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημέρωση των χειροσφαιριστών κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη επαρκών διατροφών γνώσεων ώστε να αποτελέσει η διατροφή βασικό στοιχείο βελτίωσης της απόδοσης. (EL)
ΟΧΙ (EN)

born_digital_graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Εκπαίδευση – Αθλητισμός (EL)
Education - Sport science (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.