Η ενδικοφανής προσφυγή ως προϋπόθεση παραδεκτού της προσφυγής στις φορολογικές διαφορές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2023 (EL)

Η ενδικοφανής προσφυγή ως προϋπόθεση παραδεκτού της προσφυγής στις φορολογικές διαφορές

Βασιλάκη Στυλιανή (EL)
Vasilaki Styliani (EN)

Με την παρούσα εργασία, γίνεται μία προσπάθεια ανάλυσης του θεσμού της ενδικοφανούς προσφυγής ως προϋπόθεση παραδεκτού της δικαστικής προσφυγής. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται αναφορά στο θεσμό της ενδικοφανούς προσφυγής όπως συναντάται τόσο στο διοικητικό δίκαιο όσο και στο φορολογικό δίκαιο. Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσεται ο θεσμός της ενδικοφανούς προσφυγής σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις του φορολογικού δικαίου, ώστε να μην καθιστά απαράδεκτη την δικαστική προσφυγή. Ειδικότερα, αναπτύσσονται οι προϋποθέσεις της και η διαδικασία εξέτασής της ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, καθώς και διαδικαστικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει τόσο τη θεωρία όσο και τη νομολογία, όπως η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης του διοικούμενου και το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης. Εν συνεχεία, στο τρίτο μέρος παρατίθενται οι προϋποθέσεις παραδεκτού της δικαστικής προσφυγής και ζητήματα της ενδικοφανούς προσφυγής ως προϋπόθεση παραδεκτού της, ώσπου τελικά παρατίθενται ορισμένα συμπεράσματα για το θεσμό της ενδικοφανούς προσφυγής. (EL)
This thesis aims to analyze the obligatory administrative appeal as a prerequisite for the admissibility of the appeal in tax disputes. At first, there is an analysis for the obligatory administrative appeal in public law, as well as in tax law. Secondly, the obligatory administrative appeal's provisions and the provisions for the admissibility of the appeal in tax disputes, in order to point out the importance matters arisen. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Δίκαιο – Νομοθεσία (EL)
Law and Legislation (EN)


Ελληνική γλώσσα

2023





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.