Φυσική κατάσταση παιδιών ηλικίας 9-12 ετών σε σχέση με ελληνικά δεδομένα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών   

Αποθετήριο :
Πέργαμος   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Φυσική κατάσταση παιδιών ηλικίας 9-12 ετών σε σχέση με ελληνικά δεδομένα

ΦΤΙΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (EL)
Αναγνωστοπούλου Χρυσούλα (EL)
Ρούσσου Έλενα (EL)
roussou helen (EN)
anagnostopoulou xrysoula (EN)
ΦΤΙΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (EN)

born_digital_graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

2017


Σκοπός της πτυχιακής εργασίας ήταν η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης παιδιών ηλικίας 9-12 ετών σε σχέση με πανελλήνιες νόρμες. Στην έρευνα μας συμμετείχαν 52 παιδιά 22 αγόρια και 30 κορίτσια από τους γυμναστικούς συλλόγους Γ.Σ Γλυφάδας και Γ.Σ Σπύρος Λούης. Η ηλικία τους ήταν 10,1±1,07 έτη, το σωματικό τους ανάστημα 1,47±0,9, η σωματική τους μάζα 38,9±7,4 κιλά καθώς και ο δείκτης μάζας σώματος τους ήταν 17,9±2,21. Οι δοκιμασίες που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της φυσικης κατάστασης ήταν τα 30 μέτρα τρέξιμο ταχύτητας, το άλμα σε μήκος χωρίς φόρα και η ρίψη θεραπαυτικής μπάλας 2 κιλών πάνω από το κεφάλι. Στα πλαίσια της προθέρμανσης των παιδιών(10 λεπτά τρέξιμο και διατάσεις) τους δινόταν και μια δοκιμαστική προσπάθεια αφού πρώτα έγινε επίδειξη της άσκησης. Στη συνέχεια εκτέλεσαν τρείς προσπάθειες οι οποίες καταγράφηκαν και επιλέχθηκε η καλύτερη. Κάθε προσπάθεια που θεωρήθηκε άκυρη ή κάθε εμφανώς μικρή προσπάθεια επαναλήφθηκε. Για τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων, χρησιμοποιήσαμε περιγραφική στατιστική, μέσοι όροι (ΜΟ) και τυπικές αποκλίσεις (ΤΑ). Εκτιμήθηκε, επίσης, η ποσοστιαία (%) μεταβολή των αποτελεσμάτων μας σε σχέση με τις αντίστοιχες νόρμες. Κατόπιν των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε συμπεράναμε ότι η φυσική κατάσταση των παιδιών που αξιολογήσαμε είναι σε υψηλότερο επίπεδο από της αντίστοιχες νόρμες. Αυτό ισχύει και για τις τρείς δοκιμασίες. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα παιδία ήδη είχαν ξεκινήσει την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό. (EL)
ΝΟ (EN)

Εκπαίδευση – Αθλητισμός (EL)
Education - Sport science (EN)

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.