Βελτιστοποίηση παραλαβής φαινολικών - αντιοξειδωτικών ενώσεων από οινολάσπες

This item is provided by the institution :
/aggregator-openarchives/portal/institutions/uoa   

Repository :
Pergamos Digital Library   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Βελτιστοποίηση παραλαβής φαινολικών - αντιοξειδωτικών ενώσεων από οινολάσπες

Ταγκούλη Δήμητρα (EL)
Tagkouli Dimitra (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

2017


Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η οινολάσπη από λευκές και ερυθρές ποικιλίες. Συγκεκριμένα, μελετήθηκε τόσο το υπερκείμενο της οινολάσπης όσο και το εκχύλισμα του στερεού υπολείμματός της που παραλήφθηκε με την βοήθεια συσκευής μικροκυμάτων (Microwave – Assisted Extraction). Για τα εκχυλίσματα του στερεού υπολείμματος της οινολάσπης πραγματοποιήθηκε βελτιστοποίηση της μεθόδου παραλαβής ολικών φαινολικών με εφαρμογή του Πειραματικού Σχεδιασμού με χρήση Επιφανειών Απόκρισης και των σχεδίων πειραμάτων Σχεδιασμού Σάρωσης (Screening Design) και Box-Behnken. Οι βέλτιστες συνθήκες που ευρέθησαν, εφαρμόστηκαν σε όλα τα δείγματα οινολάσπης. Τέλος, προσδιορίστηκε η συγκέντρωση των φαινολικών ενώσεων και εκτιμήθηκε η αντιριζκή και αντιοξειδωτική/αναγωγική δράση, τόσο του υπερκειμένου όσο και του εκχυλίσματος όλων των δειγμάτων, με τις μεθόδους προσδιορισμού Folin-Ciocalteu, ABTS•+ και FRAP. (EL)
In the present work, wine less from white and red varieties were examined. More specifically, the supernatant of wine lees, as well as the extract of the solid residue by Microwave – Assisted Extraction were studied. For the extracts of the solid residue the optimization of the extraction of total phenolics was performed with the application of Experimental Design using Response Surface Methodology and the designs of Screening Values and the Box-Behnken Design. The optimal values of extraction parameters were applied to the rest of the wine lees samples. Finally, the total phenolic content, the antioxidant and antiradical capacity, of both the supernatants and the extracts, were estimated by Folin-Ciocalteu, ABTS•+ and FRAP assays. (EN)

Θετικές Επιστήμες

Θετικές Επιστήμες (EL)
Science (EN)

Greek

Σχολή Θετικών Επιστημών » Τμήμα Χημείας » ΠΜΣ Χημείας » Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης » Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)