δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Αντιοξειδωτική επίδραση των SUPER FOODS σε ερυθρούς, ερυθρωπούς και λευκούς οίνους
Επειδή τα τελευταία χρόνια το καταναλωτικό κοινό στρέφεται στην αναζήτηση υγιεινών τροφίμων, απαλλαγμένων από πρόσθετα και συντηρητικά, το κρασί λόγω του μεγάλου αντιοξειδωτικού φορτίου που έχει, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτό το μελετάμε.
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η αντιοξειδωτική επίδραση ορισμένων Super Foods (Goji Berry, Τζίντζερ και Σπιρουλίνα ) σε λευκούς, ερυθρωπούς και ερυθρούς οίνους σε διάφορες συγκεντρώσεις.
Η αντιοξειδωτική ικανότητα των δειγμάτων μετρήθηκε με τις μεθόδους DPPH και FRAP και τα ολικά φαινολικά με τη μέθοδο Folin Ciocalteu (FC). Επίσης έγιναν οι μετρήσεις του χρώματος και των φαινολικών.
Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε η αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων λόγω της παρουσίας των Super Foods.
(EL)
Because in recent years the consumer is turning to the search for healthy foods, free from additives and preservatives, wine is a great concern for the big antioxidant load that we are studying.
In this paper we studied the antioxidant effect of certain Super Foods (Goji Berry, Ginger and Spirulina) on white, red and red wines at various concentrations.
The antioxidant capacity of the samples was measured by the DPPH and FRAP methods and the total phenolics by the Folin Ciocalteu (FC) method. Measurements of color and phenolics were also made.
The results found the increase in antioxidant capacity of wines due to the presence of Super Foods.
(EN)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.