Αναερόβια ζύµωση ζυµοµύκητα σε συνθετικό υπόστρωµαΠαραγωγή β-γλυκανών από ζυµοµύκητες υποπροϊόντων οινοποιίας

This item is provided by the institution :
/aggregator-openarchives/portal/institutions/uoa   

Repository :
Pergamos Digital Library   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Αναερόβια ζύµωση ζυµοµύκητα σε συνθετικό υπόστρωµαΠαραγωγή β-γλυκανών από ζυµοµύκητες υποπροϊόντων οινοποιίας

Καραμπίνη Χαρούλα (EL)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

2016


Στη συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία μελετήθηκε η ανάπτυξη του ζυμομύκητα του γένους Saccharomyces Cerevisiae σε διαφορετικά συνθετικά υποστρώματα με σκοπό την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση των κατάλληλων συνθηκών για την επιβίωση του εν λόγω μύκητα. Αναλυτικότερα, ο εξειδικευμένος ζυμομύκητας οίνου εμβολιάστηκε σε υποστρώματα διαφορετικής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και εξετάστηκε η σταθερότητα του κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης στις τρείς διαδοχικές φάσεις του κύκλου ανάπτυξης των ζυμών καταγράφοντας το ξηρό βάρος των κυττάρων του. Με την αξιολόγηση των πειραματικών αποτελεσμάτων πιστοποιήθηκε η μέγιστη σταθερότητα κατά το δεύτερο στάδιο ζωής του αλλά και η ανασταλτική δράση της αυξημένης ποσότητας δράσης της γλυκόζης στην επιβίωσή του. Η εν λόγω εργασία μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος και για περαιτέρω έρευνα των βέλτιστων συνθηκών ανάπτυξης του Saccharomyces Cerevisiae σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες και σε διαφορετικά υποστρώματα με σκοπό την άριστη αξιοποίησή του και την μέγιστη παραγωγικότητα του ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης. (EL)
In this master's thesis, the yeast's growth of the genus Saccharomyces Cerevisiae on different synthetic substrates was studied in order to analyze and optimize the lists of conditions for the survival of these fungi. Μore precisely, the specialized wine yeast was inoculated on substrates of different sugar content and its stability during the alcoholic fermentation was examined during the three successive phases of the yeast's growth cycle by recording the dry weight of its cells. The evaluation of the experimental results confirmed the maximum stability during the second stage of life but also the inhibitory effect of the increased amount of action of glucose on its survival. This work can be a fertile ground for further research for the optimal growing conditions of the Saccharomyces Cerevisiae in different environmental conditions and on different substrates in order to make the best use of it and maximize its productivity in order to achieve the optimal result during the alcoholic fermentation. (EN)


Greek

Σχολή Θετικών Επιστημών » Τμήμα Χημείας » ΠΜΣ Χημείας » Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης » Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)