Ο Σύγχρονος Ρόλος της Αυτοδιοίκησης

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2018 (EL)

Ο Σύγχρονος Ρόλος της Αυτοδιοίκησης (EL)
Ο Σύγχρονος Ρόλος της Αυτοδιοίκησης (EN)

Μπακογιάννης, Κώστας

Μια μέρα, ο Teddy Kollek, ένας επιτυχημένος Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, περικυκλωμένος από θρησκευτικούς ηγέτες, Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς που έριζαν για την πρόσβαση στους Αγίους Τόπους, και έχοντας αγανακτήσει από τον αέναο καβγά τους, τους είπε το εξής: Κύριοι, αφήστε τα κηρύγματα και θα σας φτιάξω τις αποχετεύσεις! Αυτό ακριβώς ονομάζεται αυτοδιοίκηση. Το να δίνουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Να ξεπερνάμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώνουμε δυνάμεις για να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των ανθρώπων. Να γνωρίζουμε από μέσα τα ζητήματα που ανακύπτουν, γιατί ζούμε και κινούμαστε στον ίδιο χώρο με αυτά. (EL)
Μια μέρα, ο TeddyKollek, ένας επιτυχημένος Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ τιςδεκαετίες του ’80 και του ’90, περικυκλωμένος από θρησκευτικούς ηγέτες,Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς που έριζαν για την πρόσβαση στουςΑγίους Τόπους, και έχοντας αγανακτήσει από τον αέναο καβγά τους, τους είπε το εξής: Κύριοι, αφήστε τα κηρύγματα και θα σας φτιάξω τις αποχετεύσεις!Αυτό ακριβώς ονομάζεται αυτοδιοίκηση. Το να δίνουμε πραγματικές λύσεις σεπραγματικά προβλήματα. Να ξεπερνάμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώνουμε δυνάμεις για να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των ανθρώπων. Να γνωρίζουμε από μέσα τα ζητήματα που ανακύπτουν, γιατί ζούμε και κινούμαστε στον ίδιο χώρο μεαυτά. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Περιφέρεια

Ελληνική γλώσσα

2018-05-01


National and Kapodistrian University of Athens (EN)

2241-1380
2623-4920
Περιφέρεια; Αρ. 6-7 (2018); 5-7 (EL)
Region & Periphery; No. 6-7 (2018); 5-7 (EN)

Copyright (c) 2018 Κώστας Μπακογιάννης (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.