ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΤΡΙΒΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1986 (EL)

QUANTUM FRICTION IN A PERIODIC POTENTIAL
ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΤΡΙΒΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Παπαθέου, Βασίλειος

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΤΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ C-K (ΣΗ) (CALDIROLA-KANAI). ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΤΟ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ΑΠ'ΟΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ.
IN THIS WORK THE QUANTUM FRICTION PROBLEM IS STUDIED USING THE HAMILTONIAN C-K(CALDIROLA-KANAI) FOR PERIODIC MATIEU-TYPE POTENTIALS. FURTHERMORE THIS IS EXTENDED TO SPACE AND TIME DEPENDED PERIODIC SYSTEMS. THEN THE PROBLEM IS CONSIDERED FOR UNIFORM MAGNETIC FIELD AND THE QUESTION OF QUANTUM STATISTICS IS ANALYSED AND WELL KNOWN THERMODYNAMICS QUALITIES ARE CALCULATED.

PhD Thesis

Physical Sciences
Φυσική
QUANTUM FRICTION
Dissipative systems
Natural Sciences
Θεωρητική φυσική
Φυσικές Επιστήμες
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΗ
ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΤΡΙΒΗ


Ελληνική γλώσσα

1986


Πανεπιστήμιο Πατρών
University of Patras




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.