Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1986 (EL)
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ
FEEDING VALUE OF GRAPE MARC FOR RUMINANTS

ΦΕΓΓΕΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ: Α) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ WEENDE (%=0): ΑΟ=11,5-12,5 , ΛΟ=5,5-9,0 , ΙΟ=27-30 , ΕΝΕΟ= 44-47 ΚΑΙ ΤΕΦΡΑ=4,5-7,0 ΚΑΙ Β) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ VAN SOEST ΚΑΙ MOORE: NDF=55-64, ADF=46-50, HMIKYTTARINH=8-10, KYTTARINH=11,5-13,0 ΚΑΙΛΙΓΝΙΝΗ+ΚΟΥΤΙΝΗ=34-41. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ ΤΑΝΝΙΝΕΣ (8,5-14%=0) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ: Α) Η ΘΡΕΠΤΙΚΗΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ Β) Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ (ΛΟΓΩ ΛΙΓΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΝΝΙΝΩΝ) ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΑΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 4,5 M.J ΚΕΓ 'Η 500 ΤΜΑ ΑΝΑ ΧΓΡΞΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ Σ'ΑΥΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 20%.

ΣΤΕΜΦΥΛΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ
ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1986


Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Agricultural University of Athens*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.