δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ
FEEDING VALUE OF GRAPE MARC FOR RUMINANTS

Feggeros, Konstantinos
Φεγγερός, Κωνσταντίνος

PhD Thesis

1986


ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ: Α) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ WEENDE (%=0): ΑΟ=11,5-12,5 , ΛΟ=5,5-9,0 , ΙΟ=27-30 , ΕΝΕΟ= 44-47 ΚΑΙ ΤΕΦΡΑ=4,5-7,0 ΚΑΙ Β) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ VAN SOEST ΚΑΙ MOORE: NDF=55-64, ADF=46-50, HMIKYTTARINH=8-10, KYTTARINH=11,5-13,0 ΚΑΙΛΙΓΝΙΝΗ+ΚΟΥΤΙΝΗ=34-41. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ ΤΑΝΝΙΝΕΣ (8,5-14%=0) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ: Α) Η ΘΡΕΠΤΙΚΗΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ Β) Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ (ΛΟΓΩ ΛΙΓΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΝΝΙΝΩΝ) ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΑΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 4,5 M.J ΚΕΓ 'Η 500 ΤΜΑ ΑΝΑ ΧΓΡΞΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ Σ'ΑΥΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 20%.

Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής

Agricultural and Veterinary Sciences
ΣΤΕΜΦΥΛΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ
Υποπροϊόντα οινοποίας
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής
Animal and Dairy Science

Ελληνική γλώσσα

Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Agricultural University of Athens

Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Ζωικής Παραγωγής




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.