MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF AGRICULTURAL PRODUCTS

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



ΙΣΟΘΕΡΜΟΙ ΡΟΦΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF AGRICULTURAL PRODUCTS

Τσάμη-Παρλιάρου, Ελένη

PhD Thesis

1988


ΕΓΙΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΣΟΘΕΡΜΩΝ ΡΟΦΗΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ, ΣΥΚΩΝ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ, ΒΕΡΥΚΟΚΩΝ ΣΕ 15, 30, 45, 60 C ΓΙΑ ΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΡΟΦΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ COST-90 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ ΕΑΒ,HALSEY, HALSEY (T), HENDERSON, IGLESIAS, SYCHIRITE ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗ, ΔΕ, ΔS ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΟΦΗΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ "ΜΕΣΟΥ" ΦΡΟΥΤΟΥ.
THE EXPERIMENTAL DETERMINATION OF SEVERAL DRIED FRUITS NAMELY SULTANA RAISINS, CURRENTS, FIGS, PRUNES AND APRICOTS, WAS DONE FOR TEMPERATURES 15, 30, 45, 60 CFOR AD-DESORPTION, USING THE STANDARD METHOD OF COST-90. SEVERAL EQUATIONS OF THE LITERATURE WERE TESTED REGARDING THEIR ABILITY TO DESCRIBE THE EXPERIMENTALDATA. THE GAB EQUATION WAS FOUND AS THE MOST SUITABLE AND ITS PARAMETER WERE ESTIMATED USING THE METHOD OF NON-LINEAR DIRECT REGRESSION. THE DEPENDENCE OF THE PARAMETERS ON TEMPERATURE AND TYPE OF PRODUCT WAS ALSO FOUND. FINALLY THE THERMODYNAMIC PROPERTIES ΔΗ, ΔΕ, ΔS AS A FUNCTION OF MOISTURE CONTENT WERE DETERMINED AND THE MOISTURE SORPTION MECHANISM IN DRIED FRUITS WAS INVESTIGATED.

Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
Επιστήμη Χημικού Μηχανικού

GAB EQUATION
ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΥΣΤΕΡΗΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΚΒΟΛΗ
Agricultural products
HYSTERESIS-SOLUTION-EXUDATION
ΕΞΙΣΩΣΗ GAB
Chemical Engineering
Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
Επιστήμη Χημικού Μηχανικού
Engineering and Technology
Θερμοδυναμικές ιδιότητες
ΙΣΟΘΕΡΜΟΙ ΡΟΦΗΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ
ADSORPTION-DESORPTION
ΡΟΦΗΣΗ-ΕΚΡΟΦΗΣΗ
Thermodynamic properties
MOISTURE SORPTION ISOTHERMS

Ελληνική γλώσσα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
National Technical University of Athens (NTUA)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τμήμα Χημικών Μηχανικών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.