ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΤΑΦΩΝ" ΤΟΥ UGO FOSCOLO

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοLE TRADUZIONI IN NEOGRECO DEI "SEPOLCRI" DI UGO FOSCOLO
ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΤΑΦΩΝ" ΤΟΥ UGO FOSCOLO

ΚΙΣΚΗΡΑ-ΚΑΖΑΝΤΖΗ, ΦΑΝΗ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ, Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΤΟΥ UGO FOSCOLO ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡ Α ΟΙ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ, ΓΙΑΝ Α ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΣΚΟΛΙΚΗΣ ΤΥΧΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛ ΩΝ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ: Α)ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ - ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ- ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΛΟ ΦΩΣΚΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ. Β) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ /ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΩΝΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ, ΑΛΛΩΝ ΤΥΧΟΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΑΙΣΩΝΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΤ ΥΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ. Γ)ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ, ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΠΙΛΟΓΙΚΑ Η ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙ ΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΦΩΣΚΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ. ΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ /ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ.

ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ/19ΟΣ - 20ΟΣ ΑΙ
TRADUZIONI GRECHE/XX SEC
FOSCOLO UGO/DEI SEPOLCRI
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ /19ΟΣ ΑΙ
LINGUA NELLE TRADUZIONI GRECHE/XIX, XX SEC
TRADUZIONI SCUOLA SETTINSULARE/XIX SEC
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΣΚΟΛΙΚΩΝ "ΤΑΦΩΝ"
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ/20ΟΣ ΑΙ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ/19ΟΣ ΑΙ
TRADUZIONI SCUOLA ATENESE/ XIX SEC
ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΟΥΓΟΣ/ΟΙ ΤΑΦΟΙ
BIBLIOGRAFIA GRECA FOSCOLIANA DEI "SEPOLCRI"
ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ/19ΟΣ - 20ΟΣ ΑΙ
METRICA NELLE TRADUZIONI GRECHE/XIX, XX SEC


Ελληνική γλώσσα

1998


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle University Of Thessaloniki (AUTH)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.