Study of yeast microflora present in enological region of Santorini.

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μελέτη ζυμοχλωρίδας οινολογικής περιοχής Σαντορίνης.
Study of yeast microflora present in enological region of Santorini.

Σταθάτος, Ιωάννης

PhD Thesis

1999


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΕΥΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ "ΑΣΥΡΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ 50 ΖΥΜΩΝ.Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΡΙ 20 C ΕΔΕΙΞΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ SACCAROMYCES CEREVISIAE.ΣΤΙΣ ΖΥΜΕΣ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΞΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ.ΠΕΝΤΕ ΖΥΜΕΣ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΥΔΡΟΘΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΖΥΜΕΣ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΟΞΙΚΟ ΟΞΥ ΟΛΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΖΥΜΕΣ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :"ΚΙLLER","SENSITIVE" KAI "NEUTRAL" ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΩΝ ΖΥΜΩΝ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΖΥΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΣΤΑ 620ΝΜ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ SO2 ΚΑΙ ΑΙΘΑΝΟΛΗ.ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΛΕΧΘΗΚΑΝ 23 ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΓΛΕΥΚΟΣ ΣΕ ΟΓΚΟΥΣ (V=1L) KAI (V=3,5L) ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΛΕΥΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥ (V=80L).O ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΥΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΒΙΟΦΩΤΑΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩ Ο ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΕΡΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΑΖΑΣ (GC-MS).ΑΡΧΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΕΝΝΕΑ ΖΥΜΕΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ "Β18" ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ SACCHAROMYCES CEREVISIAE TOY ΟΠΟΙΟΥ Ο ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑ

Φυσικές Επιστήμες ➨ Χημεία

Ζυμοχλωρίδα
Wine
Ταυτοποίηση οδοντική
Luminescence
IDENTIFICATION (METHOD AND TESTS)
Αμπελοκαλλιέργεια
Απομόνωση
Φυσικές Επιστήμες
Viniculture
Chemical Sciences
Οίνος
Yeast microflora
Χημεία
Περιοχή οινολογική
Isolation
Volatile compounds
Natural Sciences
Χαρακτήρας αρωματικός
Σαντορίνη
Vinification
Αλκοολική ζύμωση
Βιοφωταύγεια
Santorini

Ελληνική γλώσσα

National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας. Τομέας ΙΙ. Εργαστήριο Βιομηχανικής Χημείας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.