ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΚΗΤΑ FUSARIUM OXYSPORUM F.SP. DIANTHI ΣΤΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1994 (EL)
FUSARIUM WILT OF CARNATION: EPIDEMIOLOGY AND CONTROL
ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΚΗΤΑ FUSARIUM OXYSPORUM F.SP. DIANTHI ΣΤΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

ΕΛΕΝΑ, ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ

FUSARIUM WILT IS CONSIDERED AS THE MOST SEVERE DISEASE OF CARNATION ALL OVER THE WORLD. SOIL SOLARIZATION WAS STUDIED FOR THE CONTROL IN TWO GREENHOUSE AND ONE FIELD EXPERIMENTS. IN ALL THE EXPERIMENTS THE WILTED PLANTS AND THE FUNGUSPROPAGULES IN THE SOIL WERE LOWER THAN THOSE IN THE CONTROL. THE VEGETATIVE COMPATIBILITY PATTERNS WERE INVESTIGATED OF A COLLECTION OF 95 GREEK AND 7 ISRAELI FUSARIUM OXYSPORUM F.SP. DIANTHI ISOLATES. ALL GREEK ISOLATES BELONG TO VEGETATIVE COMPATIBILITY GROUP 0021.
Η ΑΔΡΟΜΥΚΩΣΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΚΗΤΑ FUSARIUM OXYSPORUM F.SP. DIANTHI ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣΗΛΙΟΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΤΑΣΗ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Η ΗΛΙΟΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ 95 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 7 ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΥΚΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ 0021.

VEGATATIVE COMPATIBILITY GROUPS (VCGS)
Control
ΑΔΡΟΜΥΚΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ
SOIL SOLARIZATION
RACES, FUSARIUM OXYSPORUM F.SP. DIANTHI
Καταπολέμηση
ΦΥΛΕΣ, FUSARIUM OXYSPORUM F.SP. DIANTHI
ΟΜΑΔΕΣ ΒΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
Ηλιοαπολύμανση
FUSARIUM WILT OF CARNATION

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1994


Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Agricultural University of Athens*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.