ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1995 (EL)
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Η ΟΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ: 1. Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 2. ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΑΞΟΝΕΣ:1. ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 2. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ)

Μεταφορές, Υποδομή
Μεταφορές
Διευρωπαικά δίκτυα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Περιφερειακή ανάπτυξη

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1995


Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Panteion University of Social and Political Sciences*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.