Η ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1995 (EL)
Η ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΜΑΡΑΓΚΟΥ-ΔΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΣΠΑΡΤΗ

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ (1837-1840). ΣΤΟΧΟΙ: Α) ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, Β) ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, Γ) ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Δ) ΣΚΟΠΟΙ, Ε) ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΔΙΚΗ, ΣΤ) ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ, Ζ) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, Η) ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΕΔΡΑΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1841-1853 ΚΑΙ Θ) ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1833-1853. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΝ. Ο ΕΚΑΣΤΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΑΠΑΙΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ.

Γ. ΚΑΤΑΚΑΖΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Αυτοκέφαλο
Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
LYONS

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1995


Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Panteion University of Social and Political Sciences*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.