Οι μετρήσεις του αζώτου στην μπύρα

This item is provided by the institution :
University of West Attica   

Repository :
Institutional Repository Polynoe   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Οι μετρήσεις του αζώτου στην μπύρα

Βογιατζής, Πολυχρόνης

Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
Chatzilazarou, Arhontoula
Tataridis, Panagiotis
Ευαγγέλου, Αλεξάνδρα
Επιστήμη Οίνου και Ζύθου
Σχολή Επιστημών Τροφίμων

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2022-08-01

2022-12-13T08:29:26Z


Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως κεντρικό αντικείμενο πραγμάτευσης τις μεθόδους μέτρησης του αζώτου στην μπύρα. Για την μελέτη του ερευνητικού αντικειμένου επιλέχθηκε η μέθοδος της βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Μέσα από την ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας σχετικά με το αντικείμενο, αναλύθηκαν οι διαφορετικές πτυχές και παράμετροι του θέματος. Για να καταστεί δυνατή η σφαιρική πραγμάτευση του ζητήματος στην εργασία συμπεριλήφθηκαν αναλύσεις σχετικά με την διαδικασία παραγωγής της μπύρας σε συνολικό επίπεδο, ενώ επίσης ένα μέρος της εργασίας αφιερώθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι αζωτούχες ενώσεις στην ζύμωση και την παραγωγή του ζύθου. Στην εργασία μελετήθηκαν οκτώ διαφορετικές τεχνικές μέτρησης του αζώτου στην μπύρα, ως προς τις τεχνικές τους απαιτήσεις, το πρωτόκολλο της μέτρησης, την διαδικασία και τα αποτελέσματα που παράγουν. Σε επίπεδο συμπερασμάτων οι εν λόγω μέθοδοι διαχωρίστηκαν ως προς την εργονομία, την ταχύτητα και την ευκολία που προσφέρουν στην ζυθοποιία. Τα κριτήρια αυτά διαδραματίζουν κεντρικό σημαντικό ρόλο για την παραγωγή και φαίνεται πως πολλές ζυθοποιίες προσανατολίζονται προς μεθόδους μέτρησης του αζώτου με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Οι μέθοδοι αυτοί πραγματεύονται υλοποιούνται κυρίως μέσω έτοιμων αντιδραστηρίων τα οποία δεν προϋποθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό για την υλοποίηση της μέτρησης. Τα έτοιμα αντιδραστήρια προτιμώνται κυρίως από μικρές και μεσαίες ζυθοποιίες.


Μπύρα
Yan
Assimable nitrogen
Brewing
Ammonium nitrogen
Measuring techniques
Beer
Fan
Αμινοξέα
Ζυθοποιία
Αμμωνιακό άζωτο
Pan
Τεχνικές μέτρησης
Αφομοιώσιμο άζωτο

Greek

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Επιστήμη Οίνου και Ζύθου

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)