Διερεύνηση της επίδρασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στη λειτουργία των ελληνικών ξενοδοχείων

This item is provided by the institution :
University of West Attica   

Repository :
Institutional Repository Polynoe   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Διερεύνηση της επίδρασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στη λειτουργία των ελληνικών ξενοδοχείων

Αδαμίδης, Ανέστης

Stavrinoudis, Theodoros
Papatheodorou, Andreas
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Κακαρούγκας, Χρήστος
Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2022-07

2023-01-16T08:41:05Z


Στην παρούσα διπλωματική το αντικείμενο μελέτης είναι η πανδημία του Covid-19 του 2020 και οι συνέπειες που είχε στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Ως φαινόμενο, η πανδημία του Covid-19 ήταν μια κρίση για την βιομηχανία του τουρισμού. Για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να μειώσει την μετάδωση του ιού. Ως εκ τούτου, αυτή η εργασία μελετά διάφορους τύπους κρίσεων ώστε να καταλήξει με έναν ορισμό του τι αποτελεί «κρίση». Έπειτα, επικεντρωνόμαστε στην υγειονομική κρίση που προκλήθηκε στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο από την πανδημία. Επίσης υπάρχει μια εις βάθος ανάλυση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων που έθεσε η ελλνική κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις της πανδημίας και να επιτρέψει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να επιστρέψουν σε λειτουργία για την τουριστική περίοδο του Μαΐου – Οκτωβρίου 2020. Για τους σκοπούς της εργασίας, διενεργήθηκε έρευνα που ακολουθούσε τη μέθοδο των Δελφών. Τα δεδομένα που συλλέχθησαν, παρουσίασαν τον τρόπο που λειτουργούσαν τα ξενοδοχεία πριν το θεσμό των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και το πώς οι αλλαγές αυτές επηρέασαν τις λειτουργίες αυτές. Η έρευνα επικεντρώθηκε στους τομείς της Υποδοχής, του Εστιατορίου, της Οροφοκομίας και της Κουζίνας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έρευνα που δεν έχει ξαναγίνει, επομένως τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμη πληροφόρηση.


Κορονοϊός
Greek hotel industry
Ερευνητική μέθοδος Δελφών
Τουρισμός
Coronavirus
Covid-19
Ελληνικά ξενοδοχεία
Πρωτότυπη έρευνα
Υγειονομικά πρωτόκολλα
Διαχείριση κρίσεων

Greek

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)