Η επίδραση των αναξιοκρατικών συμπεριφορών του "ηγέτη" στην ατομική απόδοση των εργαζομένων στους οργανισμούς

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η επίδραση των αναξιοκρατικών συμπεριφορών του "ηγέτη" στην ατομική απόδοση των εργαζομένων στους οργανισμούς

Κωστόπουλος, Αλέξανδρος

Παπαηλίας, Θεόδωρος
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Δημόσια Οικονομική και Πολιτική
Κωνσταντόπουλος, Νικόλαος
Αλεξόπουλος, Ανδρέας

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2021-05-27

2021-06-15T15:51:39Z


Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση της επίδρασης που πιθανώς έχει η «αναξιοκρατική» συμπεριφορά του «ηγέτη» στην ατομική απόδοση – αποτελεσματικότητα των εργαζομένων σε έναν οργανισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν υπάρξει παρόμοιες έρευνες, οπότε πρόκειται για μια πρωτότυπη εργασία. Για μεθοδολογικούς λόγους αναλύθηκε η αναξιοκρατική συμπεριφορά στις διαστάσεις «των άδικων και αναξιοκρατικών συμπεριφορών», «των συμπεριφορών ανισότητας» και «των συμπεριφορών στασιμότητας». Επίσης, η ατομική απόδοση αναλύθηκε στις διαστάσεις «της επιλογής δράσεων», «των διαδικασιών δράσεων» και «της διαχείρισης δράσεων». Μέσω της ποσοτικής μεθόδου και με τη χρήση 124 ερωτηματολογίων που συλλέχθηκαν από υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής προσπαθήσαμε να καταδείξουμε την επίδραση της «αναξιοκρατικής» συμπεριφοράς στις ανωτέρω διαστάσεις της ατομικής απόδοσης. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα των διαστάσεων της αναξιοκρατικής συμπεριφοράς επηρεάζει, σχεδόν το σύνολο των διαστάσεων της ατομικής απόδοσης. Οι μοναδικές εξαιρέσεις που παρατηρήθηκαν είναι: α) «οι μη δίκαιες αποφάσεις και συμπεριφορές» του Προϊσταμένου δεν επηρεάζουν καμία από τις διαστάσεις της ατομικής απόδοσης και β) «οι ευνοϊκές αποφάσεις για μερικούς υφισταμένους», ως διάσταση των «συμπεριφορών ανισότητας», δεν επηρεάζουν την ατομική απόδοση ως προς τη διάσταση της «διαχείρισης δράσεων».


Leadership
Δικαιοσύνη
Δημόσιοι υπάλληλοι
Ατομική απόδοση
Νέα Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιος τομέας
Ηγεσία
Αναξιοκρατική συμπεριφορά
Απόδοση εργαζομένων
Περιφέρεια Αττικής

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Δημόσια Οικονομική και Πολιτική

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.