Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία

This item is provided by the institution :
University of West Attica   

Repository :
Institutional Repository Polynoe   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία

Γκόλια, Κωνσταντίνα- Μαρία
Μπλάνα, Στυλιανή

Στρατή, Ειρήνη
Κολώνια, Κωνσταντίνα
Kanellou, Anastasia
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2021-07-13

2021-07-21T08:43:28Z


Τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις χαρακτηριστικές ιδιότητές τους, με μεγαλύτερη έμφαση στον σχηματισμό τους και τις βιολογικές τους δράσεις. Επιπλέον, αναφέρονται οι παθογόνες επιπτώσεις στην υγεία λόγω της παρουσίας τους και καταγράφονται οι σημαντικότερες ασθένειες για τις οποίες είναι υπεύθυνα. Εν κατακλείδι, η γνωριμία με τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης και η επίγνωση των επιπτώσεών τους στην υγεία του ανθρώπου, υποδεικνύει την ορθότερη μεταχείριση και κατανάλωση των τροφίμων με τελικό σκοπό τον περιορισμό των AGE από το διαιτολόγιο του ανθρώπου.


AGE's
Γλυκοτοξίνες

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)