Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία

Γκόλια, Κωνσταντίνα- Μαρία
Μπλάνα, Στυλιανή

Στρατή, Ειρήνη
Κολώνια, Κωνσταντίνα
Kanellou, Anastasia
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2021-07-13

2021-07-21T08:43:28Z


Τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις χαρακτηριστικές ιδιότητές τους, με μεγαλύτερη έμφαση στον σχηματισμό τους και τις βιολογικές τους δράσεις. Επιπλέον, αναφέρονται οι παθογόνες επιπτώσεις στην υγεία λόγω της παρουσίας τους και καταγράφονται οι σημαντικότερες ασθένειες για τις οποίες είναι υπεύθυνα. Εν κατακλείδι, η γνωριμία με τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης και η επίγνωση των επιπτώσεών τους στην υγεία του ανθρώπου, υποδεικνύει την ορθότερη μεταχείριση και κατανάλωση των τροφίμων με τελικό σκοπό τον περιορισμό των AGE από το διαιτολόγιο του ανθρώπου.


AGE's
Γλυκοτοξίνες

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.