Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
University of West Attica   

Αποθετήριο :
Institutional Repository Polynoe   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό

Ντούμη, Ειρήνη
Βουγιούκα, Παναγιώτα Αργυρώ

HOUHOULA, DIMITRA
Αντωνόπουλος, Δημήτριος
Stefanou, Valentina
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2021-07-17

2021-07-22T06:44:11Z


Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του καφέ, ώστε να διαπιστωθεί πώς αυτά επηρεάζουν το τελικό προϊόν. Αναλύονται οι αλλαγές στη χημική σύσταση του καρπού κατά, και μετά το καβούρδισμα, καθώς διαπιστώνεται ανάπτυξη νέων ενώσεων, όπως οι μελανοϊδίνες και τα χλωρογενικά οξέα. Στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά, οι έννοιες ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά και αντιοξειδωτικό παράδοξο. Εν συνεχεία, αναφέρονται οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό, με στοιχεία που συλλέχθηκαν από παγκόσμιες και πολυάριθμες έρευνες. Κρίθηκε σκόπιμο η κάθε επίπτωση να αναλυθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να γίνουν πιο κατανοητές οι επιπτώσεις. Συγκεντρωτικά τα στοιχεία έδειξαν, πως ο καφές είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό τρόφιμο, το οποίο μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις, στον ανθρώπινο οργανισμό, αν καταναλώνεται με σύνεση. Άτομα που νοσούν από κάποιες ασθένειες, μπορούν να βοηθηθούν, από την κατανάλωση καφέ ή και να μειώσουν τον κίνδυνο δημιουργίας κάποιων νόσων, βέβαια υπάρχουν ειδικές ομάδες ανθρώπων, οι οποίες δεν πρέπει να καταναλώνουν καφέ σε μεγάλες ποσότητες, καθώς μπορεί να προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις. Πέραν, των σωματικών επιπτώσεων, αναλύεται και η επίδραση της κατανάλωσης του καφέ στην ψυχική υγεία, με τα στοιχεία να δείχνουν θετικά αποτελέσματα, για τη βελτίωσή της.


Αθλητική απόδοση
Χημική σύσταση του καφέ
Αρωματικές ουσίες του καφέ
Επιπτώσεις του καφέ
Φαινολικές ενώσεις
Εργασία
Αντιοξειδωτικά του καφέ
Διαβήτης τύπου ΙΙ
Νευροεκφυλιστικές διαταραχές
Ελεύθερες ρίζες
Ψυχική εγρήγορση
Καφές
Ψυχική απόδοση
Αντιοξειδωτικό παράδοξο
Χλωρογενικά οξέα
Καρκίνος

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.