Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό

This item is provided by the institution :
University of West Attica   

Repository :
Institutional Repository Polynoe   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό

Ντούμη, Ειρήνη
Βουγιούκα, Παναγιώτα Αργυρώ

HOUHOULA, DIMITRA
Αντωνόπουλος, Δημήτριος
Stefanou, Valentina
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2021-07-17

2021-07-22T06:44:11Z


Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του καφέ, ώστε να διαπιστωθεί πώς αυτά επηρεάζουν το τελικό προϊόν. Αναλύονται οι αλλαγές στη χημική σύσταση του καρπού κατά, και μετά το καβούρδισμα, καθώς διαπιστώνεται ανάπτυξη νέων ενώσεων, όπως οι μελανοϊδίνες και τα χλωρογενικά οξέα. Στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά, οι έννοιες ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά και αντιοξειδωτικό παράδοξο. Εν συνεχεία, αναφέρονται οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό, με στοιχεία που συλλέχθηκαν από παγκόσμιες και πολυάριθμες έρευνες. Κρίθηκε σκόπιμο η κάθε επίπτωση να αναλυθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να γίνουν πιο κατανοητές οι επιπτώσεις. Συγκεντρωτικά τα στοιχεία έδειξαν, πως ο καφές είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό τρόφιμο, το οποίο μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις, στον ανθρώπινο οργανισμό, αν καταναλώνεται με σύνεση. Άτομα που νοσούν από κάποιες ασθένειες, μπορούν να βοηθηθούν, από την κατανάλωση καφέ ή και να μειώσουν τον κίνδυνο δημιουργίας κάποιων νόσων, βέβαια υπάρχουν ειδικές ομάδες ανθρώπων, οι οποίες δεν πρέπει να καταναλώνουν καφέ σε μεγάλες ποσότητες, καθώς μπορεί να προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις. Πέραν, των σωματικών επιπτώσεων, αναλύεται και η επίδραση της κατανάλωσης του καφέ στην ψυχική υγεία, με τα στοιχεία να δείχνουν θετικά αποτελέσματα, για τη βελτίωσή της.


Αθλητική απόδοση
Χημική σύσταση του καφέ
Αρωματικές ουσίες του καφέ
Επιπτώσεις του καφέ
Φαινολικές ενώσεις
Εργασία
Αντιοξειδωτικά του καφέ
Διαβήτης τύπου ΙΙ
Νευροεκφυλιστικές διαταραχές
Ελεύθερες ρίζες
Ψυχική εγρήγορση
Καφές
Ψυχική απόδοση
Αντιοξειδωτικό παράδοξο
Χλωρογενικά οξέα
Καρκίνος

Greek

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)