Developing simulation tools in operations management.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Developing simulation tools in operations management.

Παπανικολάου, Μαρία

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα
Γεωργίου, Ανδρέας

Ένας από τους στόχους της εργασίας ήταν η μελέτη των Ευέλικτων Συστημάτων Παραγωγής (FMSs) και κατ’ επέκταση των Οχημάτων Αυτόματης Οδήγησης (AGVs) που υπάρχουν μέσα σε αυτά. Κύριος όμως σκοπός της εργασίας ήταν η υλοποίηση των αλγορίθμων προγραμματισμού των AGVs μέσα στο περιβάλλον προσομοίωσης του Extend. Αρχικά, έχει γίνει μία βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με το τι ακριβώς είναι τα ευέλικτα συστήματα παραγωγής, πώς ορίζονται και πώς χρησιμοποιούνται. Εξηγούνται επίσης οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούνται ευρύτατα (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα). Στη συνέχεια, εξηγείται τι ακριβώς είναι τα Οχήματα Αυτόματης Οδήγησης, πού πλεονεκτούν και πού μειονεκτούν έναντι αντίστοιχων τεχνολογιών. Έπειτα, περιγράφεται πώς γίνεται ο σχεδιασμός ενός AGV συστήματος ο οποίος περιλαμβάνει τρεις παραμέτρους: προγραμματισμό, δρομολόγηση και αποστολή. Τέλος, με τη βοήθεια του εργαλείου προσομοίωσης του Extend κατασκευάζονται ιεραρχικά μπλοκ και υλοποιούνται οι αλγόριθμοι προγραμματισμού που έχουν ήδη παρουσιαστεί. Όλα τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν παρουσιάζονται αναλυτικά κατά τη διάρκεια της προσομοίωσής τους, όπως επίσης και τα αποτελέσματα της τελευταίας. Το σύνολο των ιεραρχικών μπλοκ που δημιουργήθηκε ενσωματώνεται σε μια νέα βιβλιοθήκη του Extend.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Operations management
Διοίκηση λειτουργιών
Εργαλεία προσομοίωσης
Simulation tools


Αγγλική γλώσσα

2011-03-10T10:15:55Z
2011


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.