Συγκριτική μελέτη τεχνικών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε οικονομικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών και η πρόκληση αναβάθμισης του Ελληνικού φορολογικού συστήματος στην εποχή της Ψηφιακής Σύγκλισης.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Συγκριτική μελέτη τεχνικών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε οικονομικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών και η πρόκληση αναβάθμισης του Ελληνικού φορολογικού συστήματος στην εποχή της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Σιάννη, Κερασούλα

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα
Πρωτόγερος, Νικόλαος

Η παρούσα διπλωματική πραγματεύεται την εντατικότερη εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις φορολογικές διαδικασίες με σκοπό την αναβάθμιση του Ελληνικού Φορολογικού Συστήματος. Αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα που ευθύνονται για τη μη αποδοτική λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης καθώς και τα πληροφοριακά συστήματα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Συγκρίνονται οι ηλεκτρονικές φορολογικές υπηρεσίες με τις αντίστοιχες υπηρεσίες 5 ευρωπαϊκών κρατών -Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Πορτογαλία, Μάλτα- που διαθέτουν διαφορετικά ή παρόμοια φορολογικά συστήματα με το ελληνικό. Μέσα από τη σύγκριση εξετάζεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε επίπεδο ηλεκτρονικής φορολογικής εξυπηρέτησης στον ευρωπαϊκό χώρο. Εστιάζοντας στην ελληνική περίπτωση, προτείνονται ευκαιρίες όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντατικότερη και πιο σύγχρονη τεχνολογία ακολουθώντας το παράδειγμα των βέλτιστων πρακτικών (best practices) και των επιτυχημένων τεχνικών του επιχειρηματικού κόσμου.
Διπλωματική εργασία-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ελληνικό φορολογικό σύστημα
Ψηφιακή σύγκλιση
Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
E-gov
Συγκριτική μελέτη
Benchmarking
E-government


Ελληνική γλώσσα

2011-03-16T06:46:07Z
2011


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.