Η δανειοδότηση των επιχειρήσεων σε περιόδους χρηματοπιστωτικής κρίσης.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Η δανειοδότηση των επιχειρήσεων σε περιόδους χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Γαϊτάνης, Λεωνίδας

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Παπαδόπουλος, Δημήτριος

Οι πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον επιβάλλουν αναθεώρηση και επαναπροσδιορισμό της πολιτικής των τραπεζών κατά την παροχή νέων πιστοδοτήσεων καθώς και κατά τη διαχείριση των ήδη υπαρχουσών. Οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους οφείλουν να προσαρμοστούν στη νέα εποχή καθώς ο δανεισμός αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο για τη βιωσιμότητά τους. Σε περιόδους χρηματοπιστωτικής κρίσης τα νέα δάνεια επαρκούν μόνο για «λίγους και καλούς» ενώ τα υφιστάμενα ίσως χρειαστούν εκτεταμένη αναδιάρθρωση. Τα τελευταία έτη, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται δραματικά με συνέπεια οι ελληνικές τράπεζες, υποβοηθούμενες από την πολιτεία, να προχωρούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και ενήμερων οφειλών καθώς και στη γενικότερη αναδιάρθρωση του δανειακού τους χαρτοφυλακίου, εφαρμόζοντας τις κατά περίπτωση και ανά επιχείρηση ενδεδειγμένες λύσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, δε διαφαίνεται καμία δυνατότητα αποπληρωμής με συνέπεια οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε πτώχευση και οι τράπεζες να αυξάνουν τις επισφάλειες τους. Η παρούσα εργασία αποσκοπεί να αναπτύξει τη λειτουργία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κατάσταση όλοι οι εμπλεκόμενοι. Επίσης, αναφέρεται το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο επιβάλλεται να λειτουργήσουν οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις προκειμένου να συνεργαστούν αποτελεσματικά για την επιβίωση τους.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Αναχρηματοδότηση
Εξυπηρετούμενα
Πτώχευση
Αναδιάρθρωση
Ληξιπρόθεσμες ρυθμίσεις
Χρηματοπιστωτική κρίση
Πιστοδοτήσεις
Δανειοδότηση
Δάνεια


Ελληνική γλώσσα

2011-11-07T12:27:25Z
2011


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.