Ο εσωτερικός έλεγχος στον ευρύ δημόσιο τομέα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Ο εσωτερικός έλεγχος στον ευρύ δημόσιο τομέα.

Γρηγοριάδης, Αγαθοκλής

Ζαπράνης, Αχιλλέας
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Τα έντονα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιοίκησης, η απαίτηση για την διασφάλιση των αρχών της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της υποχρέωσης λογοδοσίας όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, έχουν δημιουργήσει διεθνώς μία τάση για υιοθέτηση προτύπων και αρχών εσωτερικού ελέγχου από τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Η παρούσα εργασία αναφέρεται επισκοπικά στην έννοια του ελέγχου και ειδικότερα στον εσωτερικό έλεγχο στο δημόσιο τομέα. Γίνεται προσπάθεια κατανόησης της έννοιας του ελέγχου, του εσωτερικού ελέγχου μέσω των διεθνών επαγγελματικών προτύπων ελέγχου. Στη συνέχεια, μέσω παραδειγμάτων (case studies), προσπαθούμε να καταλάβουμε το πώς εφαρμόζεται στην ελληνική δημόσια διοίκηση ο εσωτερικός έλεγχος και το γενικότερο θεσμικό πλαίσιο που τον διέπει, καθώς και η διαφοροποίησή του σε σχέση με τα διεθνή παραδεκτά επαγγελματικά πρότυπα. Τέλος, αναδεικνύονται οι αδυναμίες του υφιστάμενου πλαισίου και υποδεικνύονται τρόποι καλύτερης εφαρμογής και διάρθρωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικού ελέγχου στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Εσωτερικός έλεγχος
Ελεγκτική


Ελληνική γλώσσα

2011-11-08T09:02:33Z
2011


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.