Διαφορές Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Διαφορές Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Χατζικιάν, Θεοδώρα

Γκίνογλου, Δημήτριος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Η παρούσα εργασία ασχολείται με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και συγκεκριμένα εστιάζει στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτά και τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή πάνω στον ορισμό των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, στη συνέχεια ακολουθεί λεπτομερειακή ιστορική αναδρομή για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τελικά γίνεται παρουσίαση των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα σε κάθε ένα χωριστά, σε σχέση με αυτά που ισχύουν σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Μετά το θεωρητικό κομμάτι, παραθέτονται οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, Orange Partners, της οποίας οι καταστάσεις έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και οι οικονομικές καταστάσεις μίας άλλης εταιρείας, της Forthnet A.E., της οποίας οι οικονομικές καταστάσεις έχουν συνταχθεί σύμφωνα με το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο. Γίνεται παράθεση αυτών των οικονομικών καταστάσεων για να γίνει αντιληπτή η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τις οικονομικές καταστάσεις που έχουν συνταχθεί κατά τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. Στο τέλος, παρουσιάζονται συμπεράσματα σχετικά με την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα
Διαφορές Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα


Ελληνική γλώσσα

2011-11-08T09:07:43Z
2011


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.