Συγκριτική επισκόπηση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS)και των Αμερικάνικων Γενικά Παραδεκτών Λογιστικών Αρχών (US GAAP).

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Συγκριτική επισκόπηση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS)και των Αμερικάνικων Γενικά Παραδεκτών Λογιστικών Αρχών (US GAAP).

Κορκίζογλου, Θωμάς

Νεγκάκης, Χρήστος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Η παγκόσμια οικονομία και οι ταχύτατες εξελίξεις σε αυτή , καθιστούν αναγκαιότητα , την ενημέρωση όσων δραστηριοποιούνται σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον , ώστε να αντιλαμβάνονται τις οικονομικές πληροφορίες και να αντιδρούν. Η παρούσα Διπλωματική Εργασία , παρουσιάζει εν συντομία διαφορές λογιστικής αντιμετώπισης μεταξύ των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης και των Αμερικανικών Γενικά Παραδεκτών Λογιστικών Αρχών. Η ενημέρωση , περί των δυο βασικών λογιστικών πλαισίων , που εφαρμόζονται στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της εποχή μας , αποτελεί βασική προϋπόθεση , για την κατανόηση βασικών προβλημάτων στην χρηματοοικονομική αναφορά και παρουσίαση, και να οδηγήσει σε ένα κοινό πλαίσιο χρηματοοικονομικής πληροφόρησης παγκοσμίως .
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

US GAAP
IFRS


Ελληνική γλώσσα

2011-11-09T07:45:31Z
2011


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.