Άυλα περιουσιακά στοιχεία: η λογιστική αντιμετώπισή τους σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π. 38) και τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα καθώς και η συμβολή τους στην χειραγώγηση κερδών.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Άυλα περιουσιακά στοιχεία: η λογιστική αντιμετώπισή τους σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π. 38) και τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα καθώς και η συμβολή τους στην χειραγώγηση κερδών.

Ποιμενόπουλος, Χρυσοβαλάντης

Ταχυνάκης, Παναγιώτης
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι αρχικά η παρουσίαση και η κατανόηση της λογιστικής αντιμετώπισης των άυλων περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π 38). Στη συνέχεια γίνεται μία προσπάθεια κατανόησης του Earnings Management (Χειραγώγηση κερδών) καθώς και του τρόπου συμβολής των Άυλων Περιουσιακών Στοιχείων και των εξόδων Έρευνας και Ανάπτυξης σε αυτό. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η λογιστική αντιμετώπιση των άυλων περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ( Λογαριασμός 16) και μία σύγκριση με την αντίστοιχη αντιμετώπιση από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Στο τελευταίο μέρος αυτής της διπλωματικής εργασίας γίνεται παρουσίαση της έρευνας καθώς και η ανάλυση των συμπερασμάτων που εξήχθησαν από αυτή αναφορικά με τον ρόλο των Αυλών Περιουσιακών Στοιχείων και των εξόδων Έρευνας και Ανάπτυξης στις Ελληνικές Επιχειρήσεις καθώς και πως αντιλαμβάνονται αυτές την συμβολή του στο Earnings Management.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Intangible assets
Λογαριασμός 16
Άυλα περιουσιακά στοιχεία
Δ.Λ.Π. 38
Χειραγώγηση κερδών
Earnings Management


Ελληνική γλώσσα

2011
2011-11-29T23:52:53Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.