Σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Στάμος, Ζαχαρίας

Νούλας, Αθανάσιος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί αρκετά σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Αυτά αποτελούνται από διάφορα συστατικά στοιχεία τα οποία συνδέονται για να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο προφίλ κινδύνου-απόδοσης που να προσαρμόζεται στις ανάγκες ενός επενδυτή. Τα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα είναι συνήθως πολύπλοκα και αρκετές φορές δυσνόητα, αλλά παρέχουν περισσότερες δυνατότητες στους επενδυτές. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να οριστούν και να παρουσιαστούν με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο, να δοθούν στοιχεία σχετικά με την τιμολόγησή τους, να εξεταστούν διάφορα θέματα κινδύνου, νομικά, ρυθμιστικά και λογιστικά και να γίνει μια προσέγγιση στο πώς αυτά επηρέασαν και συνέβαλαν στην κρίση. Θα γίνει χρήση και αρκετών παραδειγμάτων ώστε να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το πώς λειτουργούν στην πράξη.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Παράγωγα
Προϊόντα
Ομόλογα
Τιμολόγηση
Κρίση
CDO


Ελληνική γλώσσα

2011
2012-02-07T09:46:04Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.