Η ανάπτυξη της αγοράς των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Η ανάπτυξη της αγοράς των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Αγγελίδης, Βασίλειος

Κουσενίδης, Δημήτριος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Στην παρουσίαση την ανάλυση και την εξέλιξη και την ανάπτυξη στην Ελλάδα της αγοράς των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΔΑΚ) ή όπως αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία Exchange Traded Funds (ETFs), ενός σύγχρονου και καινοτόμου χρηματοπιστωτικού προϊόντος της κεφαλαιαγοράς, στοχεύει αυτή η μελέτη. Μέσω αυτής της ανάλυσης θα γίνει προσπάθεια να μελετηθεί το προϊόν αυτό ειδικότερα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά παράλληλα με την εξέταση της εξέλιξής του στις διεθνείς αγορές, εξετάξονταςόλες τις μορφές με τις οποίες εμφανίζεται. Για την κάλυψη των αναγκών της μελέτης αυτής αντλήθηκαν σημαντικές πληροφορίες τόσο από βιβλιογραφικές αναφορές, δημοσιεύσεις και διαδικτυακές πηγές από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό. Το συμπέρασμα της εργασίας είναι πως τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ΔΑΚ) μέσα από ένα πλήθος πλεονεκτημάτων και χαρακτηριστικών μπορούν να ικανοποιήσουν τον σύγχρονο ιδιώτη επενδυτή, ενώ παράλληλα συνιστούν ένα πολύτιμο προϊόν-εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών της εγχώριας αγοράς του χρήματος.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

ΔΑΚ
Διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια


Ελληνική γλώσσα

2012-10-23T09:21:18Z
2012


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.