Ανάπτυξη ενός πλαισίου για τη μέτρηση των οικονομικών και διοικητικών επιπτώσεων της πράσινης-περιβαλλοντικής λογιστικής στις εταιρίες των ΗΠΑ.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Ανάπτυξη ενός πλαισίου για τη μέτρηση των οικονομικών και διοικητικών επιπτώσεων της πράσινης-περιβαλλοντικής λογιστικής στις εταιρίες των ΗΠΑ.

Χάσκος, Σωτήριος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Νεγκάκης, Χρήστος

Ο σκοπός της εργασίας είναι να γίνει περισσότερο κατανοητή η έννοια της πράσινης-περιβαλλοντικής λογιστικής καθώς και η επίδραση της στις επιχειρήσεις. Για αυτόν λοιπόν το λόγο αναλύονται ενδελεχώς ο ορισμός, το θεσμικό πλαίσιο και οι διάφορες έρευνες που έχουν διεξαχθεί για την πράσινη-περιβαλλοντική λογιστική. Όσον αφορά την επίδραση της πράσινης λογιστικής στις εταιρίες παρουσιάζεται μια διερευνητική μελέτη για τον εντοπισμό και τη μέτρηση των μεταβλητών που εμπλέκονται στη λογιστική για τις πράσινες πρωτοβουλίες στις εταιρίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τον τρόπο αυτόν, μπορούν να αξιολογηθούν οι οικονομικές και διαχειριστικές συνέπειες της λογιστικής για τις πράσινες πρωτοβουλίες και τις επιπτώσεις της σχετικά με τις εταιρικές εκθέσεις, τους ισολογισμούς, τις ταμειακές ροές και τις δηλώ¬σεις εισοδήματος των εταιρειών. Έτσι, γίνεται πιο εφικτή η μέτρηση του ‘’πράσινου’’ κόστους των επιχειρήσεων. Αυτό θα οδηγήσει στη βελτίωση του διευθυντικού σχεδιασμού, του ελέγχου και της λήψης αποφάσεων.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Πράσινη-περιβαλλοντική λογιστική


Ελληνική γλώσσα

2012
2012-12-03T11:45:13Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.