Εξετάζοντας τις επιπτώσεις της ¨φαντασιακής μακεδονικής¨ ταυτότητας πάνω στις διεθνοτικές και διμερείς σχέσεις της ΠΓΔΜ.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Εξετάζοντας τις επιπτώσεις της ¨φαντασιακής μακεδονικής¨ ταυτότητας πάνω στις διεθνοτικές και διμερείς σχέσεις της ΠΓΔΜ.

Πασχαλίδης, Εμμανουήλ

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης
Χρηστίδης, Γεώργιος Ε.

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την πραγματικότητα που υφίσταται την παρούσα χρονική στιγμή εντός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και αφορά την οικοδόμηση μιας ταυτότητας, της «μακεδονικής», η οποία οικειοποιείται πέραν τους ονόματος, ιστορικά γεγονότα και πολιτισμικά σύμβολα όμορων χωρών και πολιτισμών προκειμένου η ταυτότητα που έχει επιλεχθεί, να αποκτήσει ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Η ταυτότητα αυτή έχει επιλεχθεί προκειμένου να θέσει τις βάσεις και τα εχέγγυα για να τεθεί η ΠΓΔΜ στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου γίγνεσθαι και να δώσει την εικόνα ενός κράτους ικανού να επιβιώσει στις συντεταγμένες που ορίζει το γεωπολιτικό σκηνικό των Βαλκανίων.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

ΠΓΔΜ
Ελλάδα
Μακεδονία
Ταυτότητα


Ελληνική γλώσσα

2014
2014-04-04T06:48:49Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.