Συγκριτική αξιολόγηση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας ανώνυμων επιχειρήσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο και Π.Γ.Δ.Μ.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Συγκριτική αξιολόγηση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας ανώνυμων επιχειρήσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο και Π.Γ.Δ.Μ.

Τσιούφη, Μαρία

Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στην εξέταση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Π.Γ.Δ.Μ. Συγκεκριμένα για το σύνολο των χωρών εξετάστηκε το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο και τα είδη των μετοχών, τα όργανα διοίκησης, οι πληροφορίες που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο καταστατικό, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, οι διαδικασίες συγχώνευσης, διάσπασης, μετατροπής, λύσης και εκκαθάρισης των ανωνύμων εταιρειών. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι η Π.Γ.Δ.Μ. διαθέτει τις πιο απλοποιημένες διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μεταξύ των εξεταζόμενων χώρων και σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερα χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές την καθιστά μια από τις ελκυστικότερες χώρες για τη δραστηριοποίηση Ανωνύμων Εταιρειών. Η επιλογή μιας χώρας για την ίδρυση και τη λειτουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας θα πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα τα οποία σχετίζονται με τον κλάδο στον οποίο πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και όχι αποκλειστικά στην ελκυστικότητα υφιστάμενων χαμηλών φορολογικών συντελεστών.
Διπλωματική Eργασία - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ανώνυμες εταιρίες
Κύπρος
Αξιολόγηση
Ίδρυση ΑΕ
Λειτουργία ΑΕ
ΠΓΔΜ
Ελλάδα
Αλβανία
Βουλγαρία


Ελληνική γλώσσα

2014-11-28T13:42:14Z
2014


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.