Η εφαρμογή του εσωτερικού ελέγχου στον κλάδο της υγείας.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Η εφαρμογή του εσωτερικού ελέγχου στον κλάδο της υγείας.

Συμεωνίδου, Κυριακή

Νούλας, Αθανάσιος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Το συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται και λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί τα τελευταία χρόνια, καθιστά άκρως απαραίτητη την ανάγκη αποτελεσματικότερης διαχείρισης των οικονομικών, υλικών αλλά και των ανθρώπινων πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εσωτερικός Έλεγχος γίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητος καθώς αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες της ορθής διαχείρισης από την πλευρά των διοικήσεων. Σκοπός, λοιπόν, της παρούσας εργασίας είναι να διερευνηθεί η σημασία και το εννοιολογικό περιεχόμενο του Εσωτερικού Ελέγχου, οι λειτουργίες και οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη διενέργεια ελέγχου στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας. Για την διερεύνηση της εφαρμογής του ελέγχου στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας, συντάχθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο διανεμήθηκε στους υπαλλήλους των Οικονομικών και Διοικητικών τμημάτων 8 Μονάδων Υγείας από τις Περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης και Κρήτης. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη συλλογή, συνολικά, 87 απαντημένων ερωτηματολογίων, επεξεργάστηκαν μέσω του λογισμικού προγράμματος SPSS. Έπειτα από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι ο Εσωτερικός Έλεγχος στις Μονάδες Υγείας βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο ακόμη, καθώς οι εργαζόμενοι δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τις διαδικασίες του ελέγχου και το ρόλο του στην εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Υγεία
Εσωτερικός έλεγχος


Ελληνική γλώσσα

2014
2014-12-01T22:38:20Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.