Θεωρητική προσέγγιση διαδικασιών εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Θεωρητική προσέγγιση διαδικασιών εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.

Παπαγεωργίου, Δήμητρα

Νεγκάκης, Χρήστος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Βασικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εισαγάγει τον αναγνώστη στη βασική φιλοσοφία και θεωρία της Ελεγκτικής επιστήμης η οποία χωρίζεται σε δύο μεγάλες και εξίσου σημαντικές κατηγορίες τον Εσωτερικό και τον Εξωτερικό έλεγχο. Στόχος της είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη της επιστήμης από την εμφάνισή της μέχρι και σήμερα και να παρουσιάσει όσο γίνεται πιο αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται τόσο ο Εσωτερικός, όσο και ο Εξωτερικός έλεγχος. Επιπλέον, στοχεύει να τονίσει τη σημασία και τον εξέχων ρόλο της ποιότητας του Εσωτερικού και του Εξωτερικού ελέγχου. Γι’ αυτό το λόγο αναφέρονται οι βασικές αρχές και τα πρότυπα που ακολουθούνται από όσους είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους αυτούς, καθώς επίσης και τον κώδικα δεοντολογίας και τα πρότυπα που προβλέπονται και πρέπει να τηρούνται με συνέπεια. Τέλος, μέσα από αυτή την εργασία αποσκοπείτε να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος αναγνώστης για τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι επαγγελματίες Εσωτερικοί και Εξωτερικοί Ελεγκτές και τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Εξωτερικός έλεγχος
Εσωτερικός έλεγχος


Ελληνική γλώσσα

2014-12-01T22:42:45Z
2014


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.