Η κουλτούρα του λαδιού και της ελιάς στη Μεσσηνία και η συμβολή της στη διαμόρφωση της τοπικής ταυτότητας.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Η κουλτούρα του λαδιού και της ελιάς στη Μεσσηνία και η συμβολή της στη διαμόρφωση της τοπικής ταυτότητας.

Σκρεπετός, Σταύρος

Μάνος, Ιωάννης
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Το θέμα της εργασίας σχετίζεται με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας και τα γύρω χωριά. Η συλλογή στοιχείων βασίζεται σε επιτόπια έρευνα και τα ερευνητικά ερωτήματα που διερευνώνται αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή αυτή και πως βλέπουν οι ντόπιοι την παραγωγή αυτή, τι σημαίνει για αυτούς η δυνατότητα να κατέχουν, να παράγουν και να εκμεταλλεύονται εμπορικά το σημαντικό προιόν του ελαιολάδου σε σχέση με τις κοινωνικές συνθήκες και τα κοινωνικά συμφραζόμενα. Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με το ελαιόλαδο ως προϊόν διατροφής και την κοινωνική και πολιτισμική σημασία που αποκτά με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Υλικός πολιτισμός
Ελιά
Ταυτότητες
Νομός Μεσσηνίας
Ελαιόλαδο
Κρίση


Ελληνική γλώσσα

2016-11-08T09:17:11Z
2014


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.