Πρακτικές στρατιωτικής / αμυντικής διπλωματίας ως μορφή άσκησης ήπιας ισχύος των κρατών: μια σύγχρονη συγκριτική ανάλυση.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Πρακτικές στρατιωτικής / αμυντικής διπλωματίας ως μορφή άσκησης ήπιας ισχύος των κρατών: μια σύγχρονη συγκριτική ανάλυση.

Θεοχάρης, Ευριπίδης

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια
Μπέλλου, Φωτεινή

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Η αμυντική και στρατιωτική διπλωματία έχει αναχθεί από τα σύγχρονα αναπτυγμένα κράτη ως μια μορφή διπλωματίας που επιφέρει σημαντικά οφέλη στη διαδικασία επίτευξης των στρατηγικών στόχων τους. Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί στη διεθνή βιβλιογραφία ένας πλήρης διαχωρισμός των δύο παραπάνω εννοιών, επιχειρείται με την παρούσα εργασία να αναλυθεί ο τρόπος με την οποίο η στρατιωτική/αμυντική διπλωματία λειτουργεί ως ήπια πηγή ισχύος και οι μορφές με τις οποίες εκδηλώνονται στο σύγχρονο διεθνές σύστημα. Τέλος, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο οι δύο σημερινές υπερδυνάμεις, ΗΠΑ και Κίνα, χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες μορφές διπλωματίες.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Στρατιωτική διπλωματία
Αμυντική διπλωματία


Ελληνική γλώσσα

2019-01-25T11:10:10Z
2018


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.