Μελέτη του αρωματισμένου ελαιολάδου με εκχύλισμα αιθέριων ελαίων και βοτάνων

This item is provided by the institution :
Democritus University of Thrace   

Repository :
Repository of DUTH   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μελέτη του αρωματισμένου ελαιολάδου με εκχύλισμα αιθέριων ελαίων και βοτάνων

Χατζηαθανασίου, Ευδόξιος-Ραφαήλ

Plessas, Stavros
Κυμπάρης, Αθανάσιος
Kimbaris, Athanasios
Alexopoulos, Athanasios
Αλεξόπουλος, Αθανάσιος
Πλέσσας, Σταύρος

masterThesis

2021-04-29T04:40:16Z
2018-07-13


The object of the research was the aroma of olive oil as well as the beneficial characteristics that the various essential oils and herbs add to its aromatization, others of which have antioxidant properties, which protect the valuable ingredients that olive oil contains from the oxidative stress owing to environmental conditions and storage time, while others with antibacterial properties that protect the consumer by preventing a pathogen s or potentially pathogenic microorganisms from the oil content. Also, the flavor of olive oil is becoming more and more acceptable because it contributes to a product with strong antioxidant action but also to beneficial effects on the health of consumers, ie it is essentially a functional food because of its nutritional and medicinal qualities, human organism
Αντικείμενο έρευνας αποτέλεσε ο αρωματισμός του ελαιολάδου, καθώς επίσης και τα ευεργετικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν τα διάφορα αιθέρια έλαια και βότανα κατά τον αρωματισμό του, από τα οποία άλλα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τα οποία προστατεύουν τα πολύτιμα συστατικά που περιλαμβάνει το ελαιόλαδο από το οξειδωτικό στρές που οφείλετε λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών και της χρονικής διάρκειας αποθήκευσης του,ενώ υπάρχουν άλλα με αντινικροβιακές ιδιότητες τα οποία προστατεύουν τον καταναλωτή, αποτρέποντας την ύπαρξη παθογόνων ή δυνητικά παθογόνων μικροοργανισμών από το περιεχόμενο του ελαιολάδου. Επίσης ο αρωματισμός του ελαιολάδου γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτός, διότι συμβάλλει σε ένα προϊόν με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αλλά και με ευεργετικές επιδράσεις για την υγεία των καταναλωτών,δηλαδή αποτελεί επί υης ουσίας λειτουργικό τρόφιμο λόγω των θρεπτικών – ιαματικών ιδιοτήτων του, που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό
90 σ.
Βιβλιογραφία: σ. 73-90


Αιθέρια έλαια
Aromatization of olive oil
Essential oils
Αρωματισμός ελαιολάδου
Olive oil
Essences and essential oils
Ελαιόλαδο

Greek

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης
duth


http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
free




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)