Ανιχνεύοντας μνήμες, εργασιακές σχέσεις και ταυτότητες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Ανιχνεύοντας μνήμες, εργασιακές σχέσεις και ταυτότητες (EL)

το παράδειγμα των κεχαγιάδων στη Λήμνο τον 20ό αιώνα (EL)

Γιαννέλης, Γεώργιος-Ραφαήλ (EL)

Μπάδα, Κωνσταντίνα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (EL)
Γιαννέλης, Γεώργιος-Ραφαήλ (EL)

Η πολιτισμική ταυτότητα της Λήμνου προσδιορίζεται εν πολλοίς από την παρουσία του κεχαγιά. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθεί η εργασία, η ταυτότητα και η μνήμη των κεχαγιάδων, μιας, δηλαδή, γεωργοκτηνοτροφικής ομάδας της Λήμνου, και οι ετεροπροσδιορισμοί τους από τις άλλες τοπικές ομάδες. Ξεκινώντας από την αναζήτηση του όρου καθόλο το νεότερο παρελθόν του νησιού, προσπαθεί να αναδείξει την εμφάνιση, την ακμή και την παρακμή της ομάδας στον 20ό αιώνα και να παρουσιάσει την εικόνα των άλλων ομάδων της Λήμνου προς το πρόσωπο του κεχαγιά. Η μελέτη ολοκληρώνεται με μια σύντομη παρουσίαση του πολιτισμικού του μύθου, των πρακτικών μέσω των οποίων η αστική τάξη του νησιού προσλαμβάνει και παρουσιάζει προς τα έξω, με σκοπό την τουριστική προβολή, την ομάδα των κεχαγιάδων, άχρονη και μνημειοποιημένη. (EL)

masterThesis

Αγροτικός χώρος (EL)


Ελληνική γλώσσα

2018


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.