Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

SAP και υπηρεσίες ιστού

Πέτρου, Χρυσάνθη Π.

Πολέμη, Δέσποινα

Με την είσοδο της ηλεκτρονικής εποχής αλλά κυρίως με την καθιέρωση του Διαδικτύου ως εναλλακτικού μέσου για την πραγματοποίηση συναλλαγών, νέες επιχειρηματικές προσπάθειες στράφηκαν προς τη νέα ηλεκτρονική βιομηχανία. Όλο το παραπάνω έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών επιχειρησιακών διαδικασιών και τη ψηφιακή σύνδεση στα πληροφοριακά συστήματα για την εξοικονόμηση πόρων, την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών των χρηστών και των εργαζομένων. Ο χώρος του E-Business αναπτύσσεται ουσιαστικά και αποτελεί σημαντικό κλάδο του εμπορίου. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αυξημένη ζήτηση των ERP συστημάτων που έχουν λειτουργικότητες στο Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα το λογισμικό της SAP. Η SAP, αξιολογώντας τις νέες συνθήκες της αγοράς, δημιούργησε λύσεις μέσω του Διαδικτύου, που υποστηρίζουν τις εσωτερικές και εξωτερικές διαδικασίες μιας σύγχρονης επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν εποπτεία, σε πραγματικό χρόνο, όλης της αλυσίδας των επιχειρηματικών λειτουργιών, από τις προμήθειες, την παραγωγή, τη διανομή έως και την πώληση στον τελικό καταναλωτή, μέσω του Web browser από όπου και εάν βρίσκονται. Μέσω «έξυπνων» φορητών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, κάθε επιχειρηματίας ή εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει όλες τις διαδικασίες της εταιρίας του, ακόμη και εάν δέχεται στοιχεία από διεσπαρμένες βάσεις δεδομένων που βρίσκονται στο Internet. Με όλα τα παραπάνω, γεννήθηκε η ανάγκη μελέτης της τεχνολογίας του SAP για τις εφαρμογές που υποστηρίζει μέσω διαδικτύου. Η χρήση των Υπηρεσιών Ιστού, σε συνδυασμό με τη χρήση «έξυπνων» συσκευών, με σκοπό την επέκταση των επιχειρησιακών διαδικασιών πέρα από τα όρια του γραφείου, χρήζει μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Master Thesis

Πληροφοριακά συστήματα -- Μέτρα ασφαλείας
Industrial procurement -- Management -- Computer networks
SAP R/3 (Computer file)
Επιχειρηματικός προγραμματισμός -- Πληροφοριακά συστήματα
Διαδίκτυο (Internet)


Ελληνική γλώσσα

2012-06-08T05:55:45Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.