Market efficiency test στα options του δείκτη FSTE-ASE 20

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2002 (EL)

Market efficiency test στα options του δείκτη FSTE-ASE 20

Βουρδουμπάς, Αναστάσιος

Σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι να εξετάσει την υπόθεση της αποτελεσματικής αγοράς (efficient market hypothesis, EMH) στην αγορά χρηματοοικονομικών δικαιωμάτων προαιρέσεως επί του δείκτη FTSE-ASE 20 του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών (ΧΠΑ). Για την εξέταση της ισχύος της ως άνω υποθέσεως θα χρησιμοποιηθούν δύο τρόποι. Ο πρώτος τρόπος είναι η διεξαγωγή ελέγχου ισχύος των συνθηκών εξισορροπητικής κερδοσκοπίας των ορίων και της ισοδυναμίας των δικαιωμάτων προαιρέσεως (arbitrage boundary conditions και parity conditions). Ο δεύτερος τρόπος βασίζεται στη χρήση κάποιου μοντέλου προβλέψεως της μελλοντικής μεταβλητότητας του υποκείμενου δείκτη, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει σε ακριβέστερη τιμολόγηση των δικαιωμάτων, όπου σε αυτήν την περίπτωση θα διερευνηθεί το κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη υπερκανονικών κερδών με τη χρησιμοποίηση κάποιας στρατηγικής (π.χ. straddle). Και στους δύο τρόπους οι υπολογισμοί θα γίνουν με και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα συναλλακτικά κόστη.

Master Thesis

Παράγωγα
Χρηματιστήριο παραγώγων
Χρηματοοικονομικά δικαιώματα


Ελληνική γλώσσα

2002-12-01T11:14:36Z
2003-03-27T11:14:36Z
2006-04-03T12:25:24Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.