Ιστοσελίδα εκμάθησης ιστορίας Α' τάξης Γυμνασίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Ιστοσελίδα εκμάθησης ιστορίας Α' τάξης Γυμνασίου

Παπαχρήστου, Βαρβάρα Μ.

Βίρβου, Μαρία

Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός δυναμικού συστήματος για την εκμάθηση του μαθήματος της Ιστορίας της Α’ τάξης Γυμνασίου. Η εφαρμογή αποτελείται από τη θεωρία του μαθήματος, καθώς και τις αντίστοιχες ασκήσεις με διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας (Επίπεδο 1 : Εύκολο, Επίπεδο 2 : Μέτριο, Επίπεδο 3 : Δύσκολο). Χρήστες του συστήματος αποτελούν μαθητές και καθηγητές. Ο μαθητής κατά την πρώτη του επαφή με το σύστημα συμπληρώνει ένα αρχικό τεστ και σύμφωνα με τον αριθμό των σωστών απαντήσεων κατατάσσεται στο αντίστοιχο επίπεδο δυσκολίας. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να μεταπηδήσει επίπεδο, εφόσον ολοκληρώσει όλες τις ασκήσεις του τρέχοντος επιπέδου. Όταν ο μέσος όρος βαθμολογίας του μαθητή κυμαίνεται από 0 έως 33 % τότε κατατάσσεται στο Επίπεδο 1, από 34 έως 66 % στο Επίπεδο 2, διαφορετικά στο Επίπεδο 3. Επιπλέον, ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να διαβάσει την αντίστοιχη θεωρία. Η θεωρία και οι ασκήσεις εισάγονται στο σύστημα από τον καθηγητή.

Master Thesis

Εκπαίδευση -- Πληροφορική
Διαδίκτυο (Internet) στην εκπαίδευση
Ιστορία -- Σπουδή και διδασκαλία (Μέση) -- Μεθοδολογία
Διδασκαλία βοηθούμενη από ηλεκτρονικό υπολογιστή


Ελληνική γλώσσα

2015-02-24T10:32:20Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.