Καλλιέργεια αμπέλου και διαδικασία οινοποίησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2003 (EL)
Καλλιέργεια αμπέλου και διαδικασία οινοποίησης

Καπετανάκης, Εμμανουήλ

Οι ευνοϊκές για την αμπελοκαλλιέργεια συνθήκες, κλιματολογικές, εδαφολογικές κ.α. επέτρεψαν την διάδοσή της σε όλο τον Ελληνικό χώρο από πολύ παλιά. Οι βασικές αρχές της αμπελοοινικής πολιτικής που ακολουθήθηκαν συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να αποτελούν προϋποθέσεις για την δημιουργία κρασιού καλής ποιότητας. Η Χώρα μας έχει παράδοση στην οινοποίηση. Τα τελευταία χρόνια όμως η Ελληνική αγορά αντιμετωπίζει έντονη κρίση. Τα χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης είναι η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης με το φαινόμενο των απούλητων κρασιών να δημιουργούν ένα πλεόνασμα που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής του.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.