Υγιεινή παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού αγελαδινού γάλακτος

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2003 (EN)
Υγιεινή παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού αγελαδινού γάλακτος

Κουνοπούλου, Ελισσάβετ

Ιδιαίτερη σημασία λοιπόν έχει η υγιεινή του γαλακτοπαραγωγού ζώου, ο υγιεινός τρόπος λήψεως, η επεξεργασία και η διάθεση του γάλακτος κάτω από υγιεινές συνθήκες, έτσι ώστε το προϊόν που προσφέρεται στον καταναλωτή να μην είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, αρχικά, γίνεται μια αναφορά στο πώς δημιουργείται το γάλα από τα ζώα. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι παράγοντες οι παράγοντες που επηρεάζουν τη χημική σύσταση του γάλακτος και αναλύονται τα θρεπτικά του συστατικά. Κατόπιν ορίζονται οι μικροβιολογικές προδιαγραφές του νωπού γάλακτος και το πώς αυτό συντηρείται σωστά. Στο τελευταίο μέρος, δίνεται η νομοθεσία του κράτους για την υγιεινή του γάλακτος και παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)