Ιδιαίτερη σημασία λοιπόν έχει η υγιεινή του γαλακτοπαραγωγού ζώου, ο υγιεινός τρόπος λήψεως, η επεξεργασία και η διάθεση του γάλακτος κάτω από υγιεινές συνθήκες, έτσι ώστε το προϊόν που προσφέρεται στον καταναλωτή να μην είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, αρχικά, γίνεται μια αναφορά στο πώς δημιουργείται το γάλα από τα ζώα. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι παράγοντες οι παράγοντες που επηρεάζουν τη χημική σύσταση του γάλακτος και αναλύονται τα θρεπτικά του συστατικά. Κατόπιν ορίζονται οι μικροβιολογικές προδιαγραφές του νωπού γάλακτος και το πώς αυτό συντηρείται σωστά. Στο τελευταίο μέρος, δίνεται η νομοθεσία του κράτους για την υγιεινή του γάλακτος και παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Γ > Γαλακτοκομία
Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία ▶ Άλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες Food Science and Technology
(EN)
Γαλακτοκομία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)