Παραγωγή ερυθρού οίνου προερχομένου από βιολογική αμπελοκαλλιέργεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Παραγωγή ερυθρού οίνου προερχομένου από βιολογική αμπελοκαλλιέργεια

Μπάρτζος, Ξενοφώντας

Η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων, άρα και του κρασιού, διέπεται από τις διατάξεις του ΚΑΝ 2092/91(ΕΟΚ) ¨Περί του βιολογικού τρόπου παραγωγής προϊόντων και των σχετικών ενδείξεων στα γεωργικά προϊόντα και στα είδη διατροφής¨. Σήμερα οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερα γεωργικά προϊόντα και είδη διατροφής που προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν γεωργικές πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον και χρησιμοποιούν οικολογικές μεθόδους παραγωγής. Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον άρχισε από τις ανεπτυγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου παρατηρήθηκε διαταραχή της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Με τη βιολογική γεωργία αποτρέπεται η χρησιμοποίηση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στον ίδιο τον καταναλωτή άμεσα με την ύπαρξη χημικών υπολειμμάτων, κυρίως, σε βρώσιμα γεωργικά προϊόντα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.